F.A.Q.

Wat is een Tiny House? Een Tiny House — in het Nederlands: minihuis — is een in hout opgetrokken constructie, meestal op een oplegger, voorzien van een leef- en slaapruimte, een keukentje, en meestal een badkamer. Tiny Houses onderscheiden zich van caravans, mobilhomes en stacaravans door de filosofie waarvan ze een uitdrukking vormen. De ‘Tiny House Movement‘ is in de Verenigde Staten ontstaan. Haar doel: een eenvoudige, low cost en milieuvriendelijke levensstijl mogelijk maken. In Europa is de Tiny House Movement aan een opmars bezig. In Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is het concept intussen welbekend (zie bijvoorbeeld hier en hier). In België is het Tiny House nog niet helemaal doorgebroken, hoewel sinds kort enkele pioniers hier verandering in brengen (zie onder meer hier). Wil je meer te weten komen over Tiny Houses in België en Nederland, blader dan zeker eens door dit boek. Benieuwd hoe onze huisjes er vanbinnen uitzien? Klik dan hier.

IMG_3282

Wat biedt Tiny House Project Antwerp aan? We bieden grond aan om je Tiny House op te plaatsen. We verhuren de grond op jaarbasis. Stukjes grond meten minstens 200 m2, maar kunnen een stuk groter zijn. De stukjes grond bevinden zich in een zone binnen Dennenbad Recreatief Verblijven. Binnen deze zone proberen we het Tiny House-eigenaars helemaal naar hun zin te maken.

Dient een Tiny House aan voorwaarden te voldoen om bij jullie een plek te vinden? Jazeker. Je Tiny House dient op een oplegger te zijn geplaatst die je toelaat je Tiny House met een auto met rijbewijs B te vervoeren. Dat betekent dat je Tiny House met oplegger slechts 3500 kg kan wegen, en niet groter kan zijn dan 8m x 2.55m x 4m. Zoals het Tiny House op de foto’s op deze pagina, dient je Tiny House in beginsel met hout te zijn bedekt. Indien je de buitengevel beschildert, dan dien je dat in natuurkleuren te doen. We zijn op zoek naar kwaliteitsvolle Tiny Houses en zullen individuele kandidaten vanuit dat perspectief beoordelen.

fullsizeoutput_1a38

Kan ik in m’n Tiny House wonen? Tiny House Project Antwerp bevindt zich in een recreatiegebied. Dat betekent dat je niet permanent in je Tiny House kan wonen. Je kan niet ingeschreven worden op het bevolkingsregister van de gemeente Schoten. Om te vermijden dat permanent wordt gewoond, sluit Dennenbad Recreatief Verblijven uit elke 24 maanden vier maanden de deuren. Tijdens deze periode kan je Tiny House ter plekke blijven en heb je overdag toegang tot je Tiny House, maar jij dient elders onderdak te vinden. Buiten deze sluitingsperiode heb je onbeperkt toegang tot je Tiny House. De volgende sluitingsperiode vangt aan op 1 november 2020. Het terrein opent opnieuw de deuren op 1 maart 2021.

050

Verhuren jullie Tiny Houses? Nee. Momenteel verhuren we geen Tiny Houses. We bieden grond aan waarop jij je Tiny House kan plaatsen.

Bieden jullie nutsvoorzieningen aan? Jazeker. Je Tiny House kan aangekoppeld worden aan het elektriciteits-, telefoon- en waternet. Verwarming kan ook met gas; op het terrein kan je gasflessen aanschaffen. Gratis wifi is beschikbaar aan de inkom van het terrein, en televisie wordt aangeboden via TV Vlaanderen. Ieder stukje grond is voorzien van een sterf- en beerput, die regelmatig worden geruimd.

Wat is de huurprijs? Een stukje grond van ongeveer 200 m² kost je ongeveer 170 euro per maand. Contacteer ons voor bijkomende informatie over het kostenplaatje.

Wat is Dennenbad Recreatief Verblijven? Tiny House Project Antwerp bevindt zich op het terrein van Dennenbad Recreatief Verblijven. Dennenbad is een verblijfs-recreatiepark in de Antwerpse Voorkempen. Opgericht in de vroege jaren ’30 rond een zwem- en roeivijver, groeide het park in de jaren ’60 en ’70 uit tot een vakantiedorp met honderden chalets en stacaravans. Vandaag bevinden er zich nog een 250-tal chalets en stacaravans op het terrein. Binnen de Tiny House-zone zijn de meesten echter verdwenen. Tijd voor een nieuwe bestemming!

13339647_1179649672053554_748869591674968805_n