Tiny House N° 4 op komst!

De lente nadert… en we zijn verheugd te melden dat een vierde huisje op komst is! Een enthousiast koppeltje uit Vlaams-Brabant verzette de voorbije maanden énorm veel werk in de realisatie van hun droomverblijf. Ook al kostte het bloed, zweet en tranen.. het resultaat mag gezien worden! In april vervoegt het huisje de Tiny house zone van het park. Hieronder vinden jullie een kleine getuigenis van hun verhaal… 

Het moet zo’n twee jaar geleden zijn dat we op Pinterest voor het eerst een tiny house zagen. We vonden dit, zoals de meeste mensen die op foto’s van een tiny house reageren, ongelooflijk gezellig! En door een wanhopige zoektocht naar een huis, grapten we erover; “Hey laten we niet gewoon in zo’n huisje gaan wonen!” Maar de grap ging al snel over naar een serieus onderwerp. En voor je het weet zaten we elke dag opzoekwerk te doen over wat de mogelijkheden zijn hierrond.  Echt wonen gaat spijtig genoeg niet, maar waarom niet als tweede verblijfplaats waar we veel kunnen vertoeven? En daar was de dag dan dat we terechtkwamen op de website tinyhousprojecteantwerp. Het recreatiedomein Dennenbad te Schoten die perceeltjes aanbiedt enkel en alleen voor tiny house bewoners. Hier moesten we zeker eens een kijkje gaan nemen! Zo gezegd, zo gedaan en in mei 2018 kregen we samen met andere geïnteresseerden onze rondleiding op het domein.

image2.jpeg

Zowel de rondleiding op het park als de gesprekken met de andere tiny house eigenaars waren zo goed meegevallen dat we hier onmiddellijk een goed gevoel bij hadden. Nog geen maand later hebben we tijdens een trip naar de Vogezen definitief beslist om ons eigen tiny house te bouwen met als bestemming het Dennenbad!

Nu moesten onze plannen nog omgezet worden in de praktijk. Ook al heb ik vroeger nog in de ruwbouw gewerkt, het bouwen van een tiny house was ook voor ons helemaal nieuw.

Maar al doende leert men en dit is ook zo gebleken. Ik zal zeker niet zeggen dat de bouw zonder slag of stoot is gebeurd. Zo bouwen wij bv. ons huisje buiten waardoor we afhankelijk zijn van het weer en zo snel mogelijk moesten doorwerken totdat het framewerk water en winddicht was.

image3.jpeg

Maar door het zelf te bouwen krijgen we zeer veel voldoening in de plaats en bouwen we ons huisje met plezier. Van het framewerk naar het isoleren tot de gevelbekleding toe.

Momenteel hebben we binnen nog veel werk te doen, al schakel ik hier wel nog hulp van anderen in zoals een vriend die de sanitair onder handen neemt, een andere kennis die zal de zekeringkast aansluiten en al de rest doen we zelf.

Kort samengevat; hebben we het ons al beklaagd om ons eigen tiny house te bouwen? Absoluut niet!

image4.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s